63 81 11 61 post@ojohansen.no

Hvordan en Quooker kan gjøre hverdagen tryggere og mer effektiv.

Med en Quooker i huset blir baby-livet en lek.

Sikrere enn vannkokeren

Kokende vann og barn –  er du skeptisk? Saken er at Quooker-kranen faktisk er sikrere enn du tror. Hvert år skjer det tusenvis av skåldingsulykker i forbindelse med vannkokere, og ofte er det barn involvert. Med Quooker er det ingen ledninger å dra i, og den kan heller ikke falle på gulvet. Den sitter fastmontert på kjøkkenbenken, og kan ikke rikkes på. Quooker-kranen er også barnesikret, og i motsetning til vannkokeren er den isolert på en måte som gjør at den ikke blir varm ved bruk. Skulle det likevel være en liten hånd som prøver å røre strålen, vil vannet naturligvis være varmt, men i motsetning til en veltet kjele med kokende vann hvor man brenner seg med en gang, er det kokende vannet fra Quooker-kranen blandet med luft, slik at man rekker å trekke hånden til seg.

Tilbered morsmelkerstatning på kort tid

Når du tilbereder morsmelkerstatning skal vannet være kokt, men for å ikke ødelegge vitaminene og mineralene må ikke vannet overstige 37 grader.  Melken skal alltid være nylaget og dette kan noen ganger føre til litt stress. Med en Quooker kan du sette kokt vann klar til bruk i kjøleskapet i inntil 24 timer, noe som gjør det enklere. Så heller du kokende vann rett fra Quooker-kranen, og sper på med kaldt vann til melken får riktig temperatur. Genialt!

Mos på tre måter

Klargjør alle grønnsakene og hell kokende vann over, før du lar det koke videre på komfyren. Fem til ti minutter senere har du babymosen klar. Som alternativ til fruktmos på glass: Kjøp frossen frukt, legg det i en gryte, tilsett kokende vann fra Quookeren og la det koke et par minutter før det blandes. Tips: planlegg framover og frys mosen ned i små porsjoner.

 

Hurtig matlaging: Slik sparer du tid på kjøkkenet

Kok pasta med Quooker

Alle elsker pasta, og med kokende vann fra Quooker-kranen kan du raskt og enkelt servere den italienske klassikeren. Det tar kun et øyeblikk å koke pasta når du ikke skal vente på at vannet koker, men bare kan tappe det direkte i gryten.

Legg fersk pasta i en gryte og hell over kokende vann fra Quooker-kranen. La pastaen koke videre på kokeplaten i 1-3 minutter. Server pastaen med pesto, cherrytomater og basilikum. Enklere blir det ikke.

 

Blansjering av bønner

Med en rask tur under det kokende vannet, litt salt og sitron er edamamebønner en velsmakende snack. Legg de frosne bønnene i et dørslag og blansjer dem kort.

La edamamebønnene dryppe av og hell dem over i en skål. Dryss med flaksalt og servér med sitron.

 

Blansjering av spinat

Spinat kan brukes på utallige måter, både som en ingrediens i salater og i varme retter. Den fungerer også godt som tilbehør til kjøtt og fisk. Legg spinaten i et dørslag og blansjer den under Quooker-kranen. Hell spinaten over i en skål og dryss med parmesanost. Voilà — så har du sunt tilbehør til middagen.

 

Effektiv oppvask av kjøkkenredskaper

Rengjøring av ildfast form og stekepanne

Lasagne er virkelig lekkert, men den italienske klassiker resulterer ofte i en ildfast form full av gjenstridige rester. Fastbrent fett og matrester kan ta motet fra de fleste, men med kokende vann oppløses dette hurtig. Sett formen i bløt ved å helle litt oppvaskmiddel i formen, og fyll deretter med kokende vann fra Quooker-kranen.

Mens fettrestene i den ildfaste formen står og bløtgjør seg, kan du bruke tiden til å vaske annet kjøkkenutstyr. Stekepannene er ofte i bruk, men mange panner tåler ikke en omgang i oppvaskmaskinen. Fettrester fra blant annet stekt kjøtt kan være vanskelig å ha med å gjøre, men kokende vann gjør oppvasken litt enklere.

 

Rengjøring av skjærebrett og kniver

Det er neppe nytt for deg at du skal holde rått kjøtt adskilt fra grønnsaker og annet tilbehør, som skal serveres uten noen varmebehandling. Noe av det aller viktigste vi kan gjøre for å sikre oss mot å bli syke av maten, er ifølge Matportalen å være nøye med kjøkken- og håndhygienen under tilberedning av råvarer. For å være sikker på at skjærefjøler og kniver er skikkelig rene, kan du skylle dem i kokende vann under Quooker-kranen etter bruk.

 

Les mer her: https://quooker.no/inspirasjon

Garasjeporter banner
Vinduer banner
Ytterdører banner